torsdag den 26. april 2012
Hjemmebagte boller
For efterhånden en del år siden, stod jeg og fik lyst til boller. Jeg ville prøve nogle nye, så var jeg ude og handle og købte mel. Bag på pakken stod en opskrift, og den opskrift på boller, drømte jeg om i nat.
Da jeg vågnede i morges, vidste jeg at jeg måtte finde den igen. Jeg kiggede en masse gamle papirer igennem, og fandt den blandt mine eksamenspapirer.
Straks til købmanden efter kardemomme, for nej det er vel det eneste krydderi jeg ikke havde i skabet.
Indgredienser:
14-16 stk
50 gr gær
2 dl sødmælk
100 ml becel
1 æg
50 gr sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
500 gr mel
Mælken lunes og gæren opløses heri. Tilsæt becel, æg, sukker, salt og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt mel og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til at hæve et lunt sted i 30 min, til den er dobbelt størrelse. Herefter triller du bollerne og lægger dem på en bageplade. Lad dem hæve yderligere 30 min.
Herefter pensles bollerne, enten med mælk eller et sammenpisket æg.
Bages midt i ovnen ved 225 i 10-12 min.
Lad bollerne afkøle på rist og server dem lune.
Mmh, det bringer minder frem. Nu må vi se om de er noget for Anders, så er det jo nemme at lave, her på lørdag til hans fødselsdag :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar