lørdag den 14. april 2012

Scones med rosiner

Da jeg var barn, var scones/hurtig boller noget jeg spiste meget af. Senere hen, da jeg flyttede på kollegiet som 17 årig, bestod weekendens morgenmad også tit af scones. En af de andre piger der boede på kollegiet, elskede når den stod på scones. Og vi eksperimenteret, med hvad en scones kunne indeholde. For det meste med gode resultater.
Hertil morgen, ligger jeg og lytter til fuglesang og nyder solen og spark fra den lille fyr. Inden længe måtte jeg bare op, og bage. Og så kom jeg i tanke om scones og måtte straks bage nogle.

Det er et under 6 år efter stadig at kunne opskriften i hovedet, men de er så utrolig nemme. Denne gang var det med rosiner.

12-14 stk scones

5 dl mel
60gr sukker
2 tsk bagepuler
1 tsk vaniliesukker
lidt salt
60 gr smør
2 håndfuld rosiner(kan erstattes med chokolade, tranebær eller bær, kun fantasien sætter grænser)
2½ dl mælk

Bland mel, sukker, bagepulver, vaniliesukker og salt rør rundt
rosiner og blødt smør blandes i og røres rundt til dejen bliver let grynet
tilsæt mælk og pisk dejen til den er glat.

put mel på bord overflade og læg dejen ud. Rul dejen til en pølse og skær stykker ud.
Kan evt pensles og med et drys af rørsukker eller lign. på toppen.
Lægges på bageplade og bages ved 200 gr i ca 12 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar